Expo 2018: LohjaExpo - näytön paikka





Lohjan Nuorkauppakamarin tarkoitus on vaikuttaa positiivisesti yhteiskuntaan ja edistää jäsentensä työelämätaitoja. Mikä mainiointa vaikuttamista yhteiskuntaan on järjestää Lohjan alueella työnantajien ja työntekijöiden kohtaamistapahtuma LohjaExpo.

Historiassa Lohja on muodostunut teollisuuden ajamana, järven mahdollistamien kulkuyhteyksien ympärille. Järvi mahdollisti teollisuuden yhteydet ja työpaikat Lohjalla monien vuosien ajan. Yhteiskunnallisen muutoksen seurauksena järven ympäristön teolliset toimijat, ja sitä kautta myös työpaikat, ovat vähä vähältä harventuneet ja muu tuottavan ja palvelualojen toimijat ovat ottaneet suurempaa jalansijaa työnantajina alueellisesti. Osaltaan isojen yritysten toimintojen globalisoiduttua työpaikkojen tarjoamisesta on muodostunut yhteiskunnallisesti painetta pienille ja keskisuurille yrityksille. Haaste on, milloin tai miten yrittäjä uskaltaa ottaa askeleita eteenpäin.

Yrityksen tärkeimmät resurssit ovat kuitenkin työntekijät, yrittäjä mukaan lukien. Monessa yrittäjien keskustelussa on noussut esille haasteet rekrytoinnissa. Haasteita on löytää ammattitaitoista osaamista tai ylipäätään halua oppia. Yrittäjät etsivätkin nykyään joko ammattitaitoa tai asennetta. Osaamisen, tai oikean asenteen löytäminen on erityisen tärkeää pienille ja keskisuurille yrityksille. Ongelmaksi muodostuu milloin pieni yritys (yrittäjä) uskaltaa palkata hyvin pienillä tiedoilla seuraavan tekijän, sekä missä kohtaaminen tapahtuu.

Työntekijän oikean asenteen näyttäminen työnantajalle on hankalaa pelkän hakemuksen välityksellä. Moni työnhakija onkin valitellut ettei pääse haastatteluun, vaikka kuinka hakemuksia lähettää ja oikeata asennetta löytyisikin. Hakemusten lähettäminen turhauttaa, kun oikeaa osaamistaan ja asennettaan ei pääse näyttämään. Myös alan vaihto on monelle kiinnostava vaihtoehto, tai jopa pakon edessä tapahtuva. Nykyään moni joutuukin vaihtamaan alaa. Alan vaihdon yhteydessä kyseisen alan ammattitaitoa ei ole, joten on pärjättävä pelkällä asenteella. Mutta miten näyttää asenne, jos ei pääse haastatteluun asennettaan näyttämään?

Ympärillämme maailma muuttuu. Maailma digitalisoituu ja monesti kuuleekin, että maailma muuttuu kasvottomammaksi. Kuitenkin tärkeintä on kohtaamiset: kohtaamiset ja keskustelu ihmisten välillä. LohjaExpo mahdollistaa tämän kohtaamisen yrityksen ja työntekijöiden välillä, sekä tarjoaa myös yrityksille ja työntekijöille mahdollisuuden löytää uusia toimintatapoja ja samalla myös tekijöitä.

Odotan innolla itse tapahtumaa. Viime vuoden kävijämäärä oli yli 900. Kiinnostus tapahtumaan on siis ollut suurta ja kohtaamisia on tapahtunut paljon enemmän. Osallistukaa ja kohdatkaa. Nähdään LohjaExpossa.

Antti Häyrinen

Puheenjohtaja
Lohjan Nuorkauppakamari ry

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Expo 2019: Saanko esitellä - Sappi Kirkniemi

Expo 2018: Lohjan työvoimatilanne tulevaisuudessa

Expo 2019: VMP Oyj - vuokratyön brändipankki!