LohjaExpo yrittäjille



Mietitkö Yrittäjä, miksi menisit LohjaExpo tapahtumaan? Samaa miettii moni muukin Yrittäjä.
LohjaExpo on rekrytointitapahtuma. Tapahtuma yhdistää yhteen paikkaan potentiaaliset työntekijät ja työnantajat, joilla on tarvetta ammattitaitoiselle henkilöstölle.
Nyt markkinat vetävät ja työt muuttuvat. Toiset alat vetävät ja toisilta vapautuu työntekijöitä. Tähän tilanteeseen LohjaExpo vastaa erittäin ajankohtaisesti. Tapahtuman järjestäjistä ja osallistujista löytyy avainorganisaatiot ja -henkilöt, joiden toimesta hoituvat kaikki työllistymiseen ja uudelleen koulutukseen liittyvät toimet. Yrittäjän, jolla on tarve palkata ensimmäinen työntekijä tai lisää työntekijöitä kannattaa tulla tapahtumaan.
TE-palveluiden käytössä ovat kaikki mukana olevat organisaatiot oppilaitoksista (Luksia ja Laurea) työllistymisen palveluita tuottaviin organisaatioihin (Lohjan Nuorkauppakamari ja Novago Yrityskehitys Oy).
Nykyään työpaikan saaminen edellyttää räätälöityä koulutusta, jolla aikaisempi koulutus päivitetään tämän päivän tarpeisiin. Lohjalla eri organisaatiot järjestävät koulutusta sekä työnhakijoille, että yrityksille. Yrittäjät ja työnantajat kouluttavat omasta henkilöstöstään työpaikkaohjaajia. Koko tämä ketju on Lohjalaisten yrittäjien käytössä ja erittäin edulliseen hintaan.
Toisen asteen koulutusuudistus muuttaa ammattiopetusta enemmän työssäoppimiseksi. Työssä oppiminen edellyttää osaavia työpaikkaohjaajia, mutta varmistaa yritykselle keinon saada ammattitaitoista henkilöstöä.  Työssäoppimispaikat varmistavat Lohjalaisten nuorten mahdollisuuden opiskella omalla paikkakunnallaan. Samalla pienenee riski, että nuoret lähtevät pois ja työntekijöiden saaminen vaikeutuu entisestään.
Vetovoimainen kaupunki pitää sisällään laajan AMK- tasoisen opiskelumahdollisuuden, Nyt meillä on vasta Laurean liiketalouden AMK-linja. Lohjalle tarvitaan teknisten ja palvelualojen AMK-koulutusta. Yritykset menettävät koulutettuja ja osaavia nuoria muihin kaupunkeihin, koska opiskelu- ja harjoittelupaikat opiskelupaikkakunnalla johtavat usein myös työpaikkaan.  Yrittäjiä tämä kiinnostaa, toivottavasti muitakin.
Lohjan Yrittäjät ry

Lohjan Yrittäjät ry on paikallinen yrittäjäyhdistys, johon kuuluu yli 700 jäsentä. Lohjan Yrittäjät ry täyttää 100 vuotta vuonna 2020. Yhdistyksellä on pitkä kokemus Yrittäjien edunvalvonnasta. Yrittäjän kannattaa samalla reissulla poiketa osastolla, tarkistaa jäsenyytensä ja varmistaa, että käytössä on kaikki maksuttomat edut, jotka jäsenyyteen sisältyvät.

Mika Järvenpää
Mika Järvenpää
Yrittäjä ja Lohjan Yrittäjät ry:n hallituksen 3 vpj.
Interfire Products Oy
Lohjan Hitsauspalvelu Oy

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Expo 2019: Saanko esitellä - Sappi Kirkniemi

Expo 2018: Lohjan työvoimatilanne tulevaisuudessa

Expo 2019: VMP Oyj - vuokratyön brändipankki!