Expo 2019: Työpaja - LinkedIn for dummies

https://www.linkedin.com/

Työpaja LinkedIn for Dummies!

LinkedIn on kuin bisnesmaailman Facebook. LinkedIn on verkkosivusto, jonka lisäksi palvelu toimii nykyään mobiiliaplikaatiolla. Palvelussa luodaan profiili, jonka tarkoitus on edustaa Sinua työelämässä ja auttaa verkostoitumaan muiden työ- ja elinkeinoelämään liittyvien henkilöiden kanssa. LinkedIn-profiilisi toimii ikään kuin digitaalisena CV:nä, johon voit esittelyn ja kuvan lisäksi kirjata taitosi, kokemuksesi, julkaisusi ja verkkosivusi. LinkedInissä on etusivuna "seinä" eli feedi, ihankuin kaikille tutussa Facebookissakin on. LinkedInissä tehdään päivityksiä, tykkäillään ja kommentoidaan, mutta yleisesti julkaisujen aiheet liittyvät jollain tapaa työ- ja yritysmaailmaan. 

Sosiaalisen kanssakäymisen, tiedonjaon ja verkostoitumisen lisäksi LinkedIn on trendikkäin työnhakukanava tällä hetkellä. LinkedInissä sekä työelämän vaikuttajilla, opiskelijoilla, työnhakijoilla että yrityksillä voi olla profiili. Yrityksille on luotu LinkedInin kautta kanava, jossa pystyy ilmoittamaan avoimista työpaikoista. LinkedInin ohelle on jopa luotu tytärsovellus LinkedIn Job Search, joka keskittyy nimenomaan työnhakuun. LinkedIn on myös täynnä headhuntereita, jotka etsivät verkostosta tarkoitusperiinsä sopivia tekijöitä. 

Koska LinkedIn-profiilisi on tärkeä kanava antamaan haluamasi ensivaikutelma mahdollisille tuleville yhteistyökumppaneille ja työnantajille, on tärkeää käyttää aikaa ja ajatusta profiilin suunnitteluun ja luomiseen. Profiilia suunnitellessa tulee ottaa huomioon, mikä on profiilisi tarkoitus ja miten ajat omaa etuasi sillä parhaiten. Mitä haluat tuoda esiin osaamisessasi? Mihin haluat vaikuttaa? Minkä alan ihmisten haluat löytävän sinut? 

Auttaaksemme sinut alkuun matkallasi LinkedInin ihmeelliseen maailmaan, me LohjaExpossa pidämme koko tapahtuman ajan liukuvasti LinkedIn-työpajaa. Työpajassa pääset kuulemaan ja näkemään, mikä on LinkedIn, miten se toimii, miten luot oman profiilisi ja mitä sen luomisessa kannattaa ottaa huomioon.

Nähdään LinkedIn-työpajalla keskiviikkona 30.10.2019 Lohjantädessä klo 16-17! 

Sonja Blomberg
Lohjan Nuorkauppakamari

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Expo 2018: Lohjan työvoimatilanne tulevaisuudessa

Expo 2019: Saanko esitellä - Sappi Kirkniemi

Expo 2019: Enics - Teollisuuselektroniikan taitaja